Tatrateisipäev

Hei hei! Nii ilus vihmane neljapäev, et kirjutada külmast teisipäevast. :) Mul on tõesti pikad päevad ja varem ei leidnud mahti, et seda postitust teha. Esimene toidupostitus selles blogis! Selle peale võtame!!.. Lonksu piima. Jah. Aga alustame siis.

Kuna teisipäev on mul eriti pikk päev, 2 trenni ja viimane lõppeb kell üheksa ja koju jõuan kümme, siis teen alati midagi kiiret ja maitsvat. Hea õnne korral ka tervislikku. Enamasti tatraputru. :D

Veidike tatrast:
Tatar on väga kasulik toiduaine, sest sellel on kõik täistera head omadused. Tatras on palju kiudaineid ning vähe kaloreid ja rasva. Tatratoitude söömine soodustab seedimist ning võib ära hoida mitmesuguseid vähkkasvajaid. See teravili tõstab organismi võimet suhkrut muundada, mis võib aidata ära hoida suhkruhaigust. Tatar varustab organismi täiuslikuma valgu vormiga kui paljud teised teraviljad ja on seepärast eriti hea taimetoitlastele.

Vaja läheb:

*trummipõrin*

*trummipõrin vol 2*

*TATART!!

*vett, 1/2 puljongikuubikut

* sõela, potti, pliiti, elektrit.

Kõigepealt tatra põhitõed: 
*tatra ja vee suhe on 1 - 3. Ehk siis ükskõik mis asja täis sa paned tatart, kolm korda sama palju paned vett. Pool tassi tatart on parasjagu ühe inimese portsjon.
* Kui tatart enne potis õli sees praadida, siis tuleb tatar krõmpsum ja maitsvam!
That's pretty much it.

Läheb tatraks ära nüüd. Kõigepealt panen poti pliidile, valan natuke õli sisse ja panen maksimumkuumuse peale. Samal ajal kui pott soojeneb, võtan 1 dl tatart, panen sõela ja pesen selle külma veega läbi. Valan tatara potti, praen seda paar minutit, aegajalt segades. Siis lisan juurde 3 dl vett ja pooliku puljongikuubiku. Segan läbi ja jätan poti tulele, kui tatar seal sees meeletult pöörlema hakkab, siis järelikult on aeg kuumust veerandi võrra vähemaks keerata. Jätan tatra potti podisema, võin kaane ka peale panna, kui tuju tuleb. :) Aeg-ajalt segan tatart, aga mitte liiga intensiivselt ja mitte liiga tihti - muidu ''vajub'' tatar ära, ei ole enam nii krõmps. Kui kogu vesi on ära aurustunud, siis on tatar valmis! Väike võisilm või hapukooretörts peale ja voilaaa, maitseb ülihea!

Ei anna garantiid, et kõigile nii hästi maitseb. Teisipäeva õhtuti maitseks mulle vist saepuru ka, kui sellele muna peale lüüa.. Tühi kõht on parim kokk. :)

Have fun with your buckwheat,
Kätliin


No comments:

Post a Comment