Käes on esmaspäev, mis oli väga pingeline ja kooli poolest tööderikas-kuigi me tuleme esmaspäeviti teiseks tunniks, siis kohe 2. tunnis oli vaja esitada oma muusika praktiline töö. 3-4 tund kirjutasime eesti keele tunnis kirjandit, 5-6 tund oli matemaatika, millest üks tund läks kontrolltööle, siis tuli 7 tund ajaloo kontrolltööga ning inglise keele tunnis saime sellest kõigest puhata.
See kõik aga tähendab seda, et süüa ei jõudnud ma üldse. Koolipäeva jooksul sõin palju šokolaadi, et vererõhk püsiks normi piirides, palju juua, et ainevahetus tööjõus hoida ning paar saiakest, hurmaa ja üks makaronisalat läksid kaa käiku. Kuna koju jõudsin alles kella 7 paiku, sest peale 8-t tundi ootas mind veel järeltöö ja autokool, siis olin ma koju jõudes nii laisk ja väsinud, et ma ei jaksanud midagi teha. Saatsin oma väikevenna endale sushit tooma, millele ta lisaks tõi jogurit(uus Tere La Crema vanillijogurt on väga-väga maitsev, soovitan!) ja hurmaad ning Vytautase mineraal vett. Pistsin kõik nahka ja viskasin end voodisse pikali, et leiba luusse lasta ja ootamatult sai kell piisavalt paljuks, et heita magama.
Kuna tegemist on siiski blogiga, kus oma tehtud toidust räägime(mitte päeva tegevusest), siis oskan teiega ka oma lemmiksushi retsepti jagada. Sushihouses saate seda proovida IMAMURA nime all :)
Vaja on:
Riisi
Vetikalehti
Toorjuustu(tegelikult pannakse sinna kurki, aga ma tellin/teen alati toorjuustuga, sest mulle maitseb nii rohkem)
Lõheviilud
Avokaado
Sushikunsti peaks kõik teadma:
Võta vetikaleht ja aseta see bambusest linikule, pressi sinna ÕRNALT (liigse jõu kasutamisel teed endale karuteene) riis (umbes 1cm paksusega). Pane ühte serva lõheviile, avokaadoribad ja möksi need kokku rohke toorjuustuga(kurgi puhul panna sinna kurgiribad). Keerata hoolikalt see toruks ja siis lõigata u 1-1.5 cm laiusteks ribadeks. Kõrvale pandud marineeritud ingver(roosa) on imeliku maitsega, kuid enne sushi viilu suhu pistmist toob ta suhu kergelt kibeda maitse, mis jällegi kaob sushimaki suhu pistmisel ja maitseelamus on parem. Kui süüa ingverit ja sushimakit korraga, toob ta hoopis sushi hea maitse esile.
Kõht täis, hea on olla, kukun lugema Chris Kala raamatut "Ebaõnnestunud!"
Ilona
No comments:
Post a Comment