Kodune vormiroog

Tere!

   Tegin eile suurest koduigatsusest hakkliha-kartulivormi seentega. See toit  millegi pärast tuletab mulle alati kodu meelde. Seekord ei teinud ma seda tegelikult hakklihaga vaid kasutasin salchichat, mul pole kahjuks õrna aimugi kuidas see eesti keeles on ja kas seda üldse saab tõlkida. See on hakkliha ja vorsti vahepealne vürtsikas asi, minule isiklikult see väga maitseb. Seda minu teada ei ole Eestis saada, mina sain  selle Itaaliast, õde saatis.  Retsepti  ma kirjutan siiski hakklihaga.

Vaja läheb:
 700g kartulit
400g hakkliha
150g sibulat
2 küüslauguküünt
1 purk marineeritud seeneassortiid (400g)
1 purk shaminjone (250g)
300g tomatit
5 muna
1 seene puljongikuubik
120g juustu
160g majoneesi
soola ja pipart

Kuidas teha?
   Hakkliha praadida pannil koos tükeldatud sibula ja küüslauguga, maitsestada soola ja pipraga. Praadimise lõpus lisada kurnatud seened ja kuumutada veel veidi. Kartulid koorida ja viilutada õhukesteks viiludeks. Ahjuvorm määrida võiga, esimese kihina asetada kartulid, kartulite peale panna pool hakklihast ja seentest ning nende peale tomativiilud. Panna uuesti kartulikiht ja siis hakkliha ning seenekiht, ning uuesti kõige peale viimane kartulikiht. Kartulikihi peale asetada veel tomativiilud. Kuuma vee sees (600ml) lahustada puljongikuubik, lasta veel jahtuda ja siis lüüa sinna sisse lahti munad, lisada ka veidi soola, ning kallata sellega vorm üle. Nüüd asetada fooliumiga kaetud vorm 180 kraadisesse ahju u. 50min. Juust riivida ja segada majoneesida, kui vorm on 50 min küpsenud asetada juustu-majoneesi segu ühtlaselt vormi peale ning panna veel ahju u. 25min (nüüd enam fooliumit ei ole vaja peale panna, siis läheb kenastu pruuniks. Vormil lasta enne söömahakkamist veidikene jahtuda, muidu võib natuke vesine vorm olla.



 Pilt ei ole minu tehtud, see on interneti avarustest.




Sirly.

No comments:

Post a Comment