Kohupiima-mustikakook

Mustikad on minu lemmikud, ma paneks neid igale poole, kui vaid  saaks.  Vanaema on mulle sügavkülma  viis karbitäit mustikaid korjanud, nüüd mõtlesin neid ka lõpuks kasutada.

Vaja läheb
Taigen:
200g jahu
1tl küpsetuspulbrit
100g võid
100g suhkrut
2 muna
Täidis:
600g kohupiima
3 muna
100g suhkrut
300g mustikaid

Kuidas teha?
Hõõruda toasoe või suhkruga vahule, lisada ükshaaval munad. Lisada jahu koos küpsetuspulbriga ning segada ühtlaseks massiks. Määrida küpsetusvorm võiga, asetada taigen vormi põhja.  Täidise valmistamiseks kloppida munad suhkruga vahule ja segada seejärel kohupiimaga, jaotada täidis ühtlaselt taignale ja siluda tasaseks. Kõige peale valada pestud ja nõrutatud mustikad. Küpsetada 180-kraadises ahjus umbes poolt tundi. Lasta vähemalt mõned tunnid külmkapis seista.

See kook tuli imehästi välja,  minu korterikaaslastele väga maitses!


DSC_0047

Sirly.

No comments:

Post a Comment