Kuna mu ema oli laisk ja süüa teha ei viitsinud, pidin seda mina tegema. Kuna pidin arvestama terve perega, siis otsustasin teha midagi lihtsat ja toitvat, mille üle keegi ei vingu-tavalised praekartulid! Ja paneeritud liha..
Vaja läheb 4 suure isuga inimese toitmiseks:
~1.5 kg kartuleid
pool sibulat
2 küüslaugu küünt
1.5-2 spl õli(soovitan oliiviõli, annab parema maitse)
kartulimaitseainet, soola, pipart
2-3 muna
100 g riivsaia
~700g seakaelakarbonaadi
haamrit, panni, elektrit...
Koorisin kartulid ja sibula, hakkisin peenikesteks viiludeks(sibul muidugi pisikesed tükid), küüslaugu pisikesteks kuubikuteks. Panin pannile õliga ja lasin kergelt pruuniks. Lisasin juurde kartulid. Panin kaane peale, et nad kiiremini pehmeks läheks, vahepeal segades. Kui kartulid on kullakad-pruunid ja piisavalt pehmed(alati saab proovida ja maitsta), võtsin nad tulelt ära. Sellega läheb umbes 20-35 min, kuni nad õigesti valmis on. Paralleelselt kartulite praadimisega lõikasin liha 1.5 cm viiludeks, peksin natuke haamriga(toiduhaamriga, mitte naelahaamriga) mõlemalt poolt, maitsestasin liha üldmaitseainega ja pipraga. Ühes kausis riivsai, teises kausis muna. Algul lasin liha mõlemalt poolt munaga kokku, siis pistsin riivsaia sisse ja siis pannile u 5-8 minutiks. Nii tegin kõigi lihatükkidega, mis ma sellest kogusest sain. Serveerisin suurtel taldrikutel tomati ja kurgiga, kastmeks lisas igaüks endale ise majoneesi, hapukoort või ketšupit.
Neid kartuleid tuntakse ka "poissmehe kartulite" nime all.
Ilona
No comments:
Post a Comment