Kanakaste

Täna oli mul koolis kaasas riis ja ise tehtud kanakaste. Kuna see Helenile väga maitses, siis otsustasin retsepti ka teistega jagada. Jälle midagi lihtsat. :)

Vaja läheb:

Kana (kas kanafilee, suitsukana, kalkun või mis meelepärasem on)
piim
jahu
maitseained: broilerimaitseaine, karri, (aroomi)sool, pipar
(merevaik, sinihallitusjuust)

Prae kana. Praadimise aeg oleneb sellest, mis kana ostetud on. Kanafilee tuleks muidugi lõigata parajateks kastmesse sobivateks tükkideks. Ära prae kana ''kõrbemiseni''. Lisa piima. Lase sel soojeneda ja kui on piisavalt kuum ja aurab juba vaikselt, siis lisa jahu 1-2 spl, oleneb kui paksu kastet tahta. Lase keeda, lisa maitseained. Karrit pane vähem, kui broilerimaitseainet. Kui merevaiku ka veel kastmele lisada, siis tuleb eriti maitsev:) ja rammus. :D Ma lisan kastmele veel veidi sinihallitusjuustu ja tänane kaste oli mul endal tehtud toorsuitsukalkuniga.

Head isu! Kätliin

No comments:

Post a Comment